Pohádkový víkend – sobota

Sněží!!! Vstáváme a děti se těší na koulovačku ?.

Než se Krakonoš umoudřil a seslal k nám sluníčko, děti si pohrály v herně a hned potom jsme vyrazili do lesa. Náplní pohádkového dopoledne bylo postavit skřítkům v lese domečky. Děti se úkolu zhostily s obrovským zápalem a i bez stavebních plánů ? postavily úžasná obydlí – hotoví architekti! Doporučujeme – někdy si to s dětmi v lese vyzkoušejte, moc je to bavilo…

Po vydatném obědě jsme si odpočinuli a poté se vydali na cestu za Krakonošem k Pomezním boudám.

Se sluníčkem nad hlavou a s větrem v zádech jsme zdolávali hory, doly, louky, lesy a pozorovali krásu krkonošské přírody. Krakonoše jsme objevili, a to i přesto, že byl až u polských hranic. U něho jsme si odpočinuli, nasvačili se, pohráli si na dětském hřišti a vydali se na cestu zpět. V nohách máme tento den cca 10 km, ale tím to ještě nekončí. Děti zvládly celou cestu namotivované borůvkovými knedlíky, které je čekaly k večeři, mimochodem – připomínaly svou velikostí dělové koule. To byste viděli ty boule za ušima a fialové kníry pod nosem?

Kde se vzali, tu se vzali, po večeři nadupali, trpaslíci z pohádky, pozvat děti na hrátky. Děti se proměnily v krásné pohádkové postavy, čímž bychom vám chtěli poděkovat za skvělou přípravu kostýmů. Na diskotéce se děti vyřádily, natančily ještě pár kilometrů, až dotančily do sprchy a šupky dupky do postýlek.

Menu: snídaně – pečivo, šunka, sýr

oběd – vývarová polévka, kuřecí řízek, brambory

večeře – borůvkové knedlíky