Dotace z dotačního fondu Královéhradeckého kraje

Ke dni 1. 8. 2017 byly naší škole zastupitelstvem Královéhradeckého kraje schváleny dvě žádosti o dotaci.

  • Polytechnická výchova aneb podpora technického vzdělávání v MŠ ve výši 56 000,–
  • Rozvoj všestranných pohybových dovedností dětí předškolního věku ve výši 10 000,–

Dotaci pro rozvoj polytechnického vzdělávání se nám podařilo získat již v předešlém roce a díky získaným financím jsme mohli dětem zakoupit hračky a stavebnice podporující dětskou tvořivost, fantazii, logické myšlení, prostorové vytváření, fantazijní představy, apod. Mezi nej…. stavebnice patří bezesporu cihličky a parketová dřívka. Nyní můžeme utrácet znovu a obohatit tak naše děti o další pěkné kousky.

Finanční prostředky z druhé dotace využijeme k rozvoji sportovních dovedností, kdy je naší snahou nabídnout dětem mnohostranné sportovní činnosti, jako je např. jóga, fotbal, florbal, judo, pohybové aktivity s pompony, atletické disciplíny, lyžování, bruslení, plavání a další. Vždyť naše motto přece zní: „Ať je léto nebo zima, sportovat je přece prima“ .

A abychom byli sportem dostatečně motivováni, přihlásili jsme se do projektu s názvem „Svět nekončí za vrátky, cvičíme se zvířátky“, kdy každý kluk i holčička bude po celý rok plnit sportovní úkoly a nalepovat samolepky se sportovní tematikou. No a v závěru roku, milí rodiče, opět poměříme své síly v Atletickém pětiboji na zahradě naší školy, vyhrajeme fotbalový míč na turnaji ve fotbale v Nepolisech a při sportovních hrách si užijeme krásné dopoledne s kamarády z okolních mateřských škol na fotbalovém a tenisovém hřišti v Novém Bydžově. Takže, nakupte si bačkůrky a pobězte už do školky!