Lyžařský kurz den po dni

Pondělí

Hned ráno nás na parkovišti uvítali instruktoři, kteří se dětem po celé dopoledne úžasně věnovali. Po rozcvičce byly děti rozděleny do družstev na začátečníky a mírně pokročilé.  Kdo se průběžně zlepšil, posunul se o několik metrů na kopci výš. Když už nás nožičky trochu bolely, odpočinuli jsme si u teplého čaje a posilněni piškoty vyrazili znovu na kopec. Z nelyžařů se postupně stávají lyžaři. Zítra se již některé děti svezou na sedačkové lanovce a ty, co se dnes do kopce dostávaly vlastním úsilím, povýší na pás nebo pomu. A teď už rychle všichni do postýlek, ráno brzy vstáváme!

Úterý

I dnešní den odjížděly děti od svých rodičů s úsměvem. Pár kilometrů před cílem se posilníme svačinou, zapíjíme až na parkovišti, abychom nezlili celý autobus. Následuje vyndání zavazadel, návštěva toalet, obouvání, atd….. Děti zatím v pohodě, všichni dospělí jsou v tento čas již patřičně zahřátí. V lyžařském obutí vystoupíme první schody a hurá pod lanovku na rozcvičku. Dnes se dětem podařilo zneškodnit jednoho z instruktorů, pokud byste ho na fotografiích hledali, tak je to ten v té hromadě úplně vespod. Téměř každý lyžař dnes postoupil o kousek kopce výš, nejlepší lyžaři se dostali až na úplný vrchol. Mamky nebojte se, vyvážíme je po dvou, spadnout nemohou. Jen Anežku dnes sedačka trochu dostihla, ale nebylo to nic dramatického. Na konci výuky jsme všem do kamery zamávali, takže AHOJ zase zítra. Má být chladněji, hodně své děti ustrojte.

Středa

Ani třetí den se na nás sluníčko nesusmálo, ale podmínky pro lyžování byly fajn. Než stihli všichni dospělí ráno dojít pod sjezdovku, děti utvořily kruh a čekaly na rozcvičku. Už z dálky jsme slyšeli, jak Mareček říká: „Já to tady dirigentuju“. Témeř všechny děti již vyzkoušely jízdu na vleku, kdo ne, vyzkouší zítra. Ti nejzdatnější lyžaři sjedou kopec dříve, než my dojedeme dolů lanovkou. A to nám po cestě stihnou ještě zamávat. O svačině v dřevěném bufetu nás čekalo překvapení, kdy rodiče Toníka zakoupili všem dětem velký pendrek. Při cestě domů měly možnost sledovat Ledové království nebo si schrupnout. Jsou však k neutahání, spal jenom Ríša. A jak jim po aktivním pobytu na čerstvém vzduchu chutná, se přesvědčte ve fotogalerii. A myslíte si, že si Vaše děti alespoň na chvíli po obědě odpočinou? Rozhodně ne, potřebují si přece pohrát. Zítra má být ještě chladněji, namažte dětem obličej krémem.

Čtvrtek

Koberec dnes zůstal prázdný. Máte super děti, čtvrtý den a už všechny jezdí na sjezdovce. Ondra, Pavlík, Erik a Kubík se po ránu povozili chvíli na pásu a po svačině se přesunuli za ostatními na vlek. Dnes jsme měli rodičovskou návštěvu, kdo všechno si udělal výlet do hor, najdete ve fotogalerii. Jen Honzík Obermajer si toho moc neužil, ten se přijel do Vrchlabí vyspat. Nevadí, schovejte bráchovy lyže, za čtyři roky ho vezmeme s sebou. Velmi si vážíme Vaší spolupráce, děkujeme především panu Trutnovskému, který nám dělá denně doprovodný vůz a po celou dobu pobytu na horách nám poskytuje asistenci. Ze všech stran zaznamenáváme na „lyžák“, jak tomu děti říkají, pozitivní ohlasy. Věřte, že spokojenost a radost v očích Vašich dětí, je pro nás velkou motivací. Za celý týden se nám nestalo, že by někdo fňukal, že jet nechce, nebo že ho lyžování nebaví. Již dnes jsme přesvědčeni o tom, že příští rok jedeme znovu. Dnes se na nás před polednem usmálo i sluníčko, zítra si prý ještě přivstane.

Pátek

Navléknout masky a jdem na vlek! Těšili jsme se na sluníčko, ale zase na nás zapomnělo. I paní učitelky se ho snažily svými paprsky vylákat ven, ale ukázalo se, že je to pěkný lenoch. Místo toho poslalo za sebe vítr. Kdo vyjel lanovkou nahoru, hned se o tom přesvědčil. Dnešní dopoledne proběhlo za doprovodu hudby a ke zdatným lyžařům se připojila naše malá školková kamarádka Anežka. Vypadalo to, že se s námi účastnila celého kurzu, jak dobře jí lyžování šlo. Naši malí odvážní lyžaři dnes dostali čokoládový mls, který jim upekly paní kuchařky. Na závěr kurzu byly děti odměněny diplomem a dvěma medailemi, které pro ně připravila mamka Elišky a Nikolky. Za úžasnou spolupráci moc děkujeme. Zpáteční cestu jsme si zpestřili sledováním Pata a Mata a zase skoro nikdo nespal. Všem přejeme krásné jarní prázdniny a třeba někde na kopci nebo pod sjezdovkou na viděnou!