Lyžařský kurz 2020

PRVNÍ DEN

Po probdělé noci jsme konečně vyjeli vstříc zimnímu dobrodružství.Vichr Sabine nás vyslyšel a odstěhoval se do jiných koutů republiky. Na Kněžickém Vrchu nás přivítala sněhová vánice, která se proměnila během krátké doby v celkem pěkné počasí…..Po rozdělení do skupin si instruktoři děti odvedli na svá stanoviště a lyžování mohlo začít. Děkujeme rodičům Adélky, Jiříka, Kubíčka, Zuzanky, Aničky a Ludmilky za sladký  „doping“. I instruktoři vzkazují, že máme šikovné maminky 🙂

Po prvním dnu na sjezdovce dostaly všechny děti velikou pochvalu a již teď se těšíme na zítřejší lyžování. Domácí úkol pro naše lyžníky : 1. jít brzo spát a načerpat sílu, 2. mít na svém zavazadle s věcmi výraznou jmenovku 🙂

 

DRUHÝ DEN

Nejprve chceme pochválit všechny naše děti a jejich rodiče za splnění domácích úkolů. Děti se u autobusu sešly vyspinkané do růžova, plné sil a na taškách měly pěkně velké cedulky 🙂

Hory, krása- přivítal nás zasněžený Kněžický Vrch . Sníh jen křupal pod nohama. Myslíme, že spousta z vás dnes opravdu záviděla a ze srdce litovala, že nemůže být s námi.

VELKÝ POSUN- již dnes naše první skupina „lyžníků“ vyjela až na vrchol sjezdovky. Přáli bychom vám všem vidět ten krásný pohled z „ptačí perspektivy“ , jak naše děti sjíždí ten nádherný , čerstvě napadaný sníh.

A teď ještě malá zmínka k našim vámi upečeným a zhotoveným dobrůtkám……Hláška dne instruktorů-  …“Vy snad kandidujete na školku roku …To je výborné, vše máte mňam…..“ Takže opět velké díky maminkám Jiříčka, Vanesky, Laurinky….To budeme ale asi po to lyžařském kurzu pěkně „TWIGI“…. 🙂

 

TŘETÍ DEN

Jsme čím dál rychlejší. Dnes jsme na parkoviště u naší lyžařské školičky SKILENKA zaparkovali již v 8.04 hod . Ani záchody ( respektive paní, která je otevírá ) ještě nebyly v provozu 🙂

Takže, pohodička- jazz…..Pomaloučku, polehoučku ( to se týká dětí, my dospěláci jsme zpocení až ……)- napít, vyčůrat, přestrojit a hurá přesně v 9.00 hod na rozcvičku. Mimochodem, všimli jste si, že vám při rozcvičce a při ukončení vždycky máváme na web kameru???????

Čekal nás opět krásný den. Zasněžené a sluncem zalité kopečky a samozřejmě naše sjezdovka. Co víc si přát. Dnes již všichni „Lyžníci“ vyjíždí na pomě a skoro půlka všech už i na velké sedačkové lanovce. Máme to ale šikovné dětičky 🙂

Poděkování za další „kalorické“ bomby letí k maminkám Elišky, Terezky a dnes i k našim úžasným kuchařkám (pokud jsem náhodou na někoho zapomněla, tak se velice omlouvám, ale začínám se v tom ztrácet. Tolik dobrot, krabiček,……)

ÚKOL na zítřek? Snad ani žádný není , jen příjít ráno s dobrou náladou a chutí si zaskotačit na sněhu……..

 

ČTVRTÝ DEN

Ač jsme šli všichni (skoro) brzo spát, dnes je vidět , že únava nás dohání na každém kroku…..Při pohledu na hory (ještě zatím zasněžené), zalité sluncem, jsme rychle na nějakou únavu zapomněli a hurá na svah. Dnes proběhla rozcvička s našimi úžasnými instruktory v podání „Ptačího“ tance.

Pak už jen stačilo s úžasem pozorovat, jak děti proplétají svým lyžařským uměním sjezdovku a jako jeden dlouhý had sjíždí dolů. Opět nemůžeme zapomenout na naše dobrůtky v podání maminek Dominička, Pepíčka, Jiříčka ( vitamínová bomba), ale také se k nám se svým cukrářským uměním přidal tatínek Šarlotky, před kterým opravdu smekáme…A také chválíme dědu Dáni. Všem opravdu děkujeme.

Lyžování bylo ve znamení pěkného počasí, ale také jízdy na velké sjezdovce. Dnes už se z výšky lanovky podívalo na samý vrchol 14 dětí. Takže- jen tak dál….

ÚKOL na pondělí- připravit si jednoduchou masku a super náladu.

Pěkný víkend všem………..

 

PÁTÝ DEN

Na dnešek jsme se opravdu všichni moc těšili- máme totiž „KARNEVAL“ na lyžích.

Naše řady dnes posílili rodiče, kteří si na vlastní kůži vyzkoušeli, jaké je zažít dopoledne s našimi-vašimi „andílky“ na svahu……

Sjezdovka se proměnila v čarovné místo plné pohádkových postaviček. Ani my (já, Iva a Margitka) jsme nemohly být pozadu. Mávnutím proutku se z nás staly indiánky.

Poslední, krásné, ale zároveň trošku smutné dopoledne na horách. Z výšky lanovky sledujeme, jak sníh doslova mizí před očima a taje, taje, taje…….My jsme to však ještě stihli a poslední den si náležitě užili.

Závěrem nás čekalo slavnostní předávání diplomů a upomínkových taštiček lyžařské školičky SKILENKA za přítomnosti paní Barešové Lenky, vedoucí školy a diplomů s medajlí za mateřskou školu.

Poděkování patří všem, kteří obětovali svůj čas a zajeli nám pomoci. Také všem, kteří nám po celý lyžařský kurz připravovali dobroty a také těm, kteří naše děti naučili lyžovat.

Díky a opět za rok !!!!!!!