Aktuálně ze školy v přírodě

Pondělí 23. 5. 2016

Cestu zvládli všichni bez problémů, při odjezdu nikdo nebrečel (ani Verča Omastová už ne). Před obědem jsme prozkoumali okolí, úžasné počasí se vydařilo po celý den. První oběd všem velmi chutnal, jedli i ti, co běžně nejedí (Kubík Hataš, Péťa Bludský). Po obědě se všichni piráti ubytovali ve svých kajutách, bohužel jsme nestihli vyfotit, jak pokoje vypadaly před naším příchodem. Nyní už budete moci zhlédnout až stav PO. Odpoledne bylo ve sportovním duchu, děti byly nadšené z nového sportovního vybavení, závodily. Děti byly seznámeny s námětem  týdenního pobytu, seznámily se s životem pirátů, prohlédly pirátské knihy, vymýšlely pirátská jména. Večeře nám také chutnala, až si děti pohrají, trošku je umyjeme, přečteme pirátskou pohádku a s pusinkou jako od maminky je uložíme do pelíšků. Paní učitelky doladí program na zítřejší den a pokud jim to děti dovolí, pokusí se také trochu vyspat. Všem rodičům přejeme krásný odpočinkový týden!

Úterý 24. 5. 2016

I dnešní denve znamení sluníčka, chutné jídlo a pestrý program po celý den, viz. foto ve fotogalerii. Děti se rozdělily do třech pirátských skupin, nabarvily si vlajky a v lese tvořily pirátský koráb. V odpoledních hodinách jsme oslavili Eliščiny narozeniny, pochutnali si na narozeninovém dortu a pohráli si na čerstvém vzduchu. Po večeři děti plnily úkoly s pirátskou tematikou, po hodinovém sprchování všech špinavých těl si poslechly  další pirátské pohádky a nyní se již ukládají ke spánku. Maminkám a tatínkům posílají pusu na dobrou noc.

Středa 25. 5. 2016

Dnešního dne jsme se opět probudili se sluníčkem. Dopoledne jsme si pohráli na piráty, vytvořili kamaráda „piráta“  a hned po obědě vyrazili na výlet do Adršpašsko-teplických skal. Hned u brány do skal se nás ujal velmi příjemný průvodce, který dětem po celou dobu barvitě vyprávěl příhody a zajímavosti a dovedl nás až k vodopádu. U vodopádu jsme volali na Krakonoše, aby nám pustil vodu. Na podruhé nás vyslyšel, zaslechli jsme hrom a voda tekla proudem. Dozvěděli jsme se, že se jedná o  největší skalní město v Evropě. Děti zapojily svou fantazii a představivost a ve skalních útvarech hledaly podoby zvířat a jiné předměty. Při prohlídce se seznámily s novými piktogramy. Nyní se chystáme na večeři a jelikož děti panu kuchaři chválí jídlo, čeká nás dnes večer překvapení šéfkuchaře. Že by byly děti nějak moc unavené, to zatím nevypadá, uvidíme později.

Proč se fotila Eliška panu průvodci na ramenou? Protože to byla Eliščina věž a toto byl pokus o vyfocení Elišky s celou skálou.

Rodičům doporučujeme, kdo si nestihl užít příjemný večer s lahvinkou něčeho dobrého, že je nejvyšší čas zaběhnout do obchodu, neboť zítra máte poslední volný večer. V pátek Vám totiž Vaše miláčky zase vrátíme.

Čtvrtek 26. 5. 2016

Děti zdraví rodiče, jsou spokojené, šťastné a k neutahání. Dnes dopoledne jsme si vyrobili pirátské klobouky a na pergamenový papír vytvořili vzkaz do láhve. Po dlouhém celodenním hledání nějaké řeky jsme ho úspěšně vhodili a vyslali na dalekou cestu. Hned po obědě jsme vyrazili pěšky do obce Jívka do lomu Bohumír. Opět jsme se setkali s velmi milým průvodcem, bývalým horníkem, který pro naše děti zůstal i po zavírací době a se zábavným vyprávěním nás provedl dolem. S dětmi se vyfotil a pak nás vyprovodil na rozcestí a ukázal cestu zpět do penzionu.

Zítra cca v 13.15h opouštíme Radvanice, do Nového Bydžova bychom se měli dopravit cca v 14.30h až 15h.

Pátek 27. 5. 2016

Probuzeni do slunečného dne jsme hned po snídani začali balit. Někdo sám, někdo s dopomocí. Je však zcela běžné, že některé děti nevědí, co si dovezly. Pokud tedy některé věci v kufru nenajde, ozvěte se, určitě je někdo v kufru má. V penzionu by zůstat nic nemělo. Během dopoledne našly děti poklad, dostaly diplomy a medaile. Po obědě nás vyzvedl pan řidič, který nás dovezl šťastně domů. Přesně ve tři hodiny jsme dorazili před budovu mateřské školy, rozloučili se pirátským pokřikem a za doprovodu svých rodičů se rozjeli do svých domovů. Všem dětem a rodičům přejeme krásný víkend a v pondělí se na všechny zase těšíme.

Adélka Hrušková postrádá kožené sportovní boty a holínky. Kdo je v kufru najde, přineste je, prosím, v pondělí do MŠ.

Kšiltovka, zřejmě Tomíka Hudce, u pí ředitelky, zůstala v autobuse.

4 komentářů

  1. Domů dorazilo nadšené dítě plné dojmů! Děkujeme za krásný program a pětidenní péči o syna. Hudcovi

  2. Děkujeme za krásné fotky a info……uzivejte krásné dny a budeme se tesit…mějte se mooooc krasne.Janeckovi

  3. Děkujeme za skvělé fotky a články, paní učitelky. Vidíme, že se mají miláčci velice dobře, skvělý program a nádherné prostředí. Už se na vás těšíme. Vraťte se nám ve zdraví a ještě si to krásně užijte. Moc děkujeme, zdravíme vás všechny z Bydžova, Haltufovi 🙂

  4. Díky za krásné komentáře a fotky. Aspoň víme, že si to děti krásně užívají. Tak hodně pohody až do zdárného konce.